Коледари от Лозен откриха заседанието на кабинета, Денков гледа с оптимизъм към 2024

Това управление има смисъл само, ако хората усещат промяна и грижа за тях. С тези думи премиерът акад. Николай Денков откри последното заседание на Министерския съвет за тази календарна година. Преди изказването му, група коледари поздравиха членовете на правителството, предаде репортер на БГНЕС.

"Днес е Игнажден. Народът ни вярва, че какъвто човек влезе в дома ти на този ден, такава ще бъде и следващата година. Оптимист съм, защото при нас влязоха младите художници от Втора английска гимназия и 49-о училище в София, както и коледарчетата от Основното училище в Лозен", каза премиерът и добави, че вярва, че техният талант ще блести и в бъдеще, благодарение на програмата "Заедно в изкуствата и спорта".

Денков отбеляза, че общо в нея участват над 60 хиляди деца и това са над 60 хиляди причини да гледаме с оптимизъм в бъдещето.

Министър-председателят подчерта, че оптимизмът му за новата година не се основават само на народните поверия, а и на трезвите проучвания на социолозите.

"Три изследвания на общественото мнение през последната седмица показаха, че българите гледат все по-уверено напред. За първи път от много години две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях", каза той.

Денков посочи, че често казва, че това управление има смисъл само, ако хората усещат промяната и грижата за тях. "Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, всичко това ни дава увереност, че усилията ни постепенно водят към успех, а хората усещат грижата за тях", допълни той.

"Идва Рождество. Нека да го посрещнем доволни от усилията, които ни обединяват, по-смирени пред различията и с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно", заключи Денков. /БГНЕС