Коли: Роналдо е над всички

Кристиано Роналдо може и да не е най-популярният футболист в Южна Корея в момента, но има верен фен в лицето на капитана на Индия по крикет Вират Коли, който сменя клубната си принадлежност всеки път, когато португалецът бъде трансфериран.

Коли е на мнение, че Роналдо е най-завършеният играч във футбола - пример за вдъхновение на индиийския състезател по крикет.

Лионел Меси и Роналдо доминираха световния футбол за десетилетие, всеки печелейки „Златната топка“ по пет пъти, преди хърватският национал Лука Модрич да наруши хегемонията им при наградите през изминалата година. Коли е един от най-добрите батсмани на своете поколение и стана първият състезател, печелил наградата на Международния съвет по крикет за феноменалната си кампания през 2018. 30-годишният индиец заяви, че бившият играч на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед Роналдо е най-добрият, който е виждал. „За мен, Кристиано е над всички. Неговата отдаденост и работна етика са недостижими. Той иска толкова много да бъде на върха – това може да бъде видяно във всеки мач“, сподели Коли за официалния сайт на ФИФА. „Според мен, той се изправи пред толкова много предизвикателства и успя във всяко едно от тях. Той е най-завършеният играч, който съм виждал някога, и работната му етика, както вече споменах, е недостижима. Той вдъхновява хората. Не смятам, че много постигат това. Той е лидер и аз обожавам това му качество – освен това притежава и много голяма вътрешна вяра“. Португалският национал, обаче, разгневи феновете си в Южна Корея, които бяха възмутени от липсата му в предсезонна контрола на Ювентус в Сеул миналата седмица. Те искат компенсация от играча, след като той така и не се появи на терена във въпросната проверка. Коли, съ-собственик на Индийската Суперлига по футбол, се наслаждава на божествен статус в родната Индия, като има 107 млн. последователи в Инстаграм, Фейсбук и Туитър. „Обичам да гледам Португалия, защото те изваждат максимума от състава си, имайки легенда в състава. Те играят със страст и вяра, така че харесвам да ги гледам. Иначе, по отношение на качества и влияние, Франция е много, много силен отбор. Подкрепям сега Ювентус, защото там е Кристиано. Толкова е просто. Подкрепям всеки един отбор, в който той играе. Той ме вдъхновява“, добави играчът на крикет.

20-годишният френски нападател Килиан Мбапе е изборът на Коли за следващия доминант във футбола след Роналдо и Меси. „Спринтът му по време на мача с Аржентина на Световното първенство през 2018 трудно може да се забрави. Той е звяр и ще бъде определено на върха един ден. Той вече е играч от световна класа“, завърши Коли. /БГНЕС