Колин Фарел ядял по 8 пъти на ден за ролята на убиец

Колин Фарел и Джак О'Конъл са звездите на новия лимитиран сериал "Северни води", базиран на едноименния роман на Иън Макгуайър, адаптиран и режисиран от Андрю Хей ("45 дни" "Уикенд").

Сериалът разказва историята на китоловна лодка от 19-ти век, плаваща в Арктика с убиец на борда. Действието се развива във Великобритания и водите на Арктика в края на 50-те години на миналия век. Годината е 1859 и ни отвежда до историята на Патрик Съмнър (Джак О'Конъл), бивш военен хирург, който се подвизава като лекар на кораба по време на арктичната китоловна експедиция. На кораба той среща майстора на харпуна - Хенри Дракс (Колин Фарел), брутален убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност в света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на нещастно пътуване с психопат убиец на кораб. От искане на откуп, неговата история се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

По-голямата част от снимките са протекли на север от архипелага Свалбард, като актьорският състав и екипажът почти през цялото време са били във водите на Северния ледовит океан.

За да претвори огромната фигура на своя герой Дракс, Колин Фарел е вдигал големи тежести и е увеличил храненията си до 8 на ден. Той не се е консултирал с треньор, а е създал свой собствен режим, след като проучил стари снимки на викториански боксьори и докери.

Актьорите и останалата част от екипа живеели в две лодки в продължение на 6 седмици и не можели да се къпят често. Не можели и да спортуват заради студа. Понякога правели импровизирано парти в дългите арктически нощи, но Колин и Джак О'Конъл оставали трезви. /БГНЕС