Комисарят по разширяването Оливер Вархели ще посети София и Скопие

Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархели и португалският държавен министър и министър на външните работи Аугущо Сантош Силва, от името на председателството на Съвета на Европейския съюз, ще посетят България и Република Северна Македония, за да обсъдят с властите на двете страни теми, свързани с процеса на разширяване на ЕС.

Оливер Вархели

Сутринта двамата ще бъдат в София, за да се срещнат с президента на Република България Румен Радев, както и със служебния министър-председател Стефан Янев и служебния министър на външните работи Светлан Стоев, съобщиха от ЕК.

Следобед в Скопие те ще се срещнат с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, както и с министър-председателя Зоран Заев заедно със заместник министър-председателя по европейските въпроси и министъра на външните работи.

Министърът на външните работи Светлан Стоев ще приеме министъра на външните работи на Португалия Аугущо Сантуш Силва и комисаря по съседство и разширяване на Европейския съюз Оливер Вархеи, които пристигат у нас на работно посещение.

Светлан Стоев, Аугущо Сантуш Силва и Оливер Вархеи ще имат среща в Министерството на външните работи в 9:00 ч., след което ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. /БГНЕС