Комисията по децата, младежта и спорта остана без председател след спор между ПП и ДПС

Народното събрание не успя да избере председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, след като за председателското място в комисията имаше две предложения - от Продължаваме промяната и ДПС, предаде репортер на БГНЕС.

Радостин Василев не успя да събере достатъчно гласове, за да оглави комисията

Форматът и съставът на комисията бяха гласувани с единодушие, но ПП предложиха за председател доскорошния спортен министър Радостин Василев, докато от ДПС поискаха тя да бъде оглавена от Халил Летифов. Двете предложения бяха гласувани поотделно, но нито едно не събра достатъчна подкрепа - гласа си за Василев дадоха 93-ма депутати от общо 219 гласували, докато кандидатурата на Летифов бе подкрепена от 99 от гласувалите 214 души. Летифов бе подкрепен от ГЕРБ-СДС и ДПС, докато за Василев гласуваха групите на ПП, БСП и ДБ.

Впоследствие от Български възход направиха собствено предложение за председател на комисията - проф. Даниела Дашева, но след призив от Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС те оттеглиха предложението си и председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще бъде избран на следващо заседание на парламента.

Състав на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

ГЕРБ-СДС (5): Валентин Милушев, Красен Кралев (зам.-председател), Мартин Харизанов, Николай Алгафари, Стефан Апостолов

ПП (4): Радостин Василев, Инна Иванова, Цветелина Симеонова-Заркин, Венеция Нецова-Ангова

ДПС (2): Осман Мурадов, Халил Летифов

Възраждане (2): Станислав Стоянов, Коста Стоянов

БСП за България (2): Ирена Анастасова, Иван Ченчев

ДБ (1): Илина Мутафчиева (зам.-председател)

Български възход (1): проф. Даниела Дашева (зам.-председател). /БГНЕС