Комитова кани собствениците на пътностроителни фирми в МРРБ, те вдигат нов протест

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички собственици на фирми, които ще участват в протеста, организиран от Българска браншова камара „Пътища” на 8 октомври на среща в министерството.

Регионалният министър уточнява изрично, че на срещата са поканени само собствениците, а не упълномощени лица или посредници, за да се обсъди създалото се напрежение. От пресцентъра на МРРБ казаха, че досега, в продължение на няколко месеца, Комитова се е срещала и разговаряла с директори, управители, профсъюзи, представители на браншовата камара и работници от строителни фирми.

От Управителния съвет на Българска браншова камара „Пътища” обаче контрират, че вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа.

„Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма”, казват от ББКП. От там уточниха, че до нова среща със служебния премиер не се е стигнало, а такава е поискана.

Пътните строители ще излязат на нов протест днес, 8 октомври. /БГНЕС