Компании от три континента представят продуктите си на изложението BEGE 2023

Компании от три континента представят своите продукти, услуги и решения в едно от най-важните гейминг събития в Европа - Международното изложение BEGE 2023, съпътствано от Източноевропейска конференция на игралната индустрия EEGS, които бяха открити днес, предаде репортер на БГНЕС.

BEGE 2023 разкрива стратегическото значение на България и отличната бизнес среда и партньорства, които страната ни предлага. EEGS информира обществеността за регулаторните и технологичните промени в индустрията.

Певиците Лидия и Бисера откриха събитието и поздравиха множеството гости с песента "Сърце".

Александър Попов, директор на дирекция Хазарт към НАП, припомни, че секторът създава много работни места и подпомага държавната хазна.

"За мен е чест да бъда част от най-иновативните събития. Това показва, че ние като регулатор сме изградили взаимно доверие с бизнеса", каза той.

"Изложението се превръща в център на иновациите и популярността му расте. От това следват и редица предизвикателства, с които ние ще се справим", допълни Попов.

От своя страна Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция за малки и средни предприятия, каза, че събитието поставя България на световната карта.

"Имаме компании в топ 10 на света. Тази конференция има голямо бъдеще, надявам се, че Дирекцията ще има принос към това", заяви Таков.

На снимката: Ангел Ирибозов, председател на АИИБ

Ангел Ирибозов, председател на АИИБ подчерта, че България е технологичен хъб за международните технологични компании.

"Радвам се, че за 14 път успяваме да съберем големите технологични компании на това събитие. България е стратегически център с големи професионалисти", отбеляза той и продължи: „Индустрията се развива изключително бързо. Технологии като виртуална реалност, ИИ и блокчейн намират място в сферата". /БГНЕС