КОНМЕБОЛ: Финалът за Копа Либертадорес остава в Сантяго

Финалът за Копа Либертадорес ще се проведе в Сантяго според планираното следващия месец, обявиха от Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ), независимо от размириците, които удариха чилийската столица в последните няколко дни.

Домингес потвърди отново, че финалът за Копа Либертадорес ще се проведе по график в чилийската столица Сантяго.

Потвърждаваме отново, че финалът за Копа Либертадорес в един мач ще се проведе на Националния стадион в Сантяго на 23 ноември“, споделиха от КОНМЕБОЛ в Туитър. Президентът на конфедерацията Алехандро Домингес заяви за радио „Монументал“ в Парагвай, където е базирано звеното, че Сантяго остава мястото, където ще се изиграе финалният сблъсък между бразилския Фламенго и аржентинския Ривър Плейт. „Те ще се възстановят от това, през което преминават в момента“, сподели той, говорейки протестите и проявите на насилие, които разтърсиха града в последните дни. Официалният сайт на КОНМЕБОЛ даде и подробности относно закупуването на билети и обяви, че 12 500 ще бъдат на разположение за феновете на всеки един от двата финалиста. Бунтовете, които започнаха заради повишение на цените в градския транспорт, предизвикаха умишлени палежи, които доведоха до арестите на повече от 6 000 души, а 16 намериха смъртта си в един от регионите с традиционно най-стабилна и богата нация.

Годината отбелязва първият път, в който финалът за Копа Либертадорес ще се изиграе в един-единствен мач. Преди шампионът се коронясваше след две срещи с разменено домакинство. Припомняме, че реваншът във финала миналата година между аржентинските грандове Ривър Плейт и Бока Хуниорс беше отложен, след като автобусът на Бока бе нападнат с камъни и бутилки, наближавайки стадиона на Ривър. /БГНЕС