Контрера: "Красно село" е еталон как управлява ДБ, заедно с Бонев съсипват София

С помощта на Борис Бонев може да бъде съсипан всеки столичен район. Това заяви Карлос Контрера, общински съветник от групата на „Патриоти за София“, предаде репортер на БГНЕС.

Карлос Контрера коментира случая с бившия районен кмет на „Красно село“ Росина Станиславова от „Демократична България“, която беше отстранена заради конфликт на интереси, и нейните връзки с Борис Бонев.

„Случаят с районния кмет на „Красно село“ беше ясен. Знаехме, че ще стигнем до подобен развой, в който имаме категорично неработеща районна администрация и огромна група недоволни граждани“, заяви Контрера.

Той припомни, че в лозунга си коалиция „Демократична България“ казваше, че ще бъде променена политиката на България: „Сега те нямат доверие на екипа на собствения си районен кмет“.

Карлос Контрера подчерта, че случващото се в район „Красно село“ е еталон за начина, по който управляват властта от ДБ. „Район „Красно село“ не е малък и трябва да има нотка на политическо разкаяние към жителите на района заради това, което им причинихте. Защото със снимане във Фейсбук и подскачане по площадите не става. Трябва отговорност, логическо мислене, професионализъм, както и морални и социални качества“, добави той.

Общинският съветник заяви, че отстраняването на Станиславова е удар и по Борис Бонев, който я подкрепяше напълно.

„Отстраняването на г-жа Станиславова е и покушение срещу Бонев, който на балотажа обясняваше как дава пълната си подкрепа за нея на предизборния ѝ митинг, обяснявайки, че ще е прекрасен кмет, а сега обяснява, че ставали грешки. Ама нали Вие сте непогрешимите, г-н Бонев. Носете отговорността си. Вие можете да съсипете всеки столичен район с помощта на господин Бонев“, предупреди Контрера.

БГНЕС припомня, че СОС избира между двама кандидати новия кмет на район „Красно село“, след прекратяването на мандата на Росина Станиславова. Групата на ДБ предлага общинският им съветник Борис Милчев да заеме мястото.

На 22 февруари т.г. Върховният административен съд осъди окончателно за конфликт на интереси Станиславова. Според закона правомощията ѝ като районен кмет трябва да бъдат прекратени. Решението на съда забранява на Станиславова да заема публична длъжност за срок от една година.

Конфликтът на интереси, потвърден от съда, бе установен от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) преди две години, която откри, че в качеството си на кмет Станиславова е сключила договор с дъщеря си. Стойността на договора е 280 лева. При второ дело КПКОНПИ я глоби с 15 000 лв., защото назначила сама себе си за ръководител на европейски проект, като взела 9800 лв. по програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". "Демократична България", която я издигна за кмет, сне доверието си от нея още на първата година от мандата й. /БГНЕС