Контрера: "Красно село" е заложник на ДБ

Трета поредна сесия Столичен общински съвет не успя да избере кмет на район „Красно село“. Районът продължава да е заложник на политическият инат. „Демократична България“ отново избягаха от отговорност. Това заяви Карлос Контрера, общински съветник от групата на „Патриоти за София“, предаде репортер на БГНЕС.

„Предложих председателят на тяхната група да бъде избран - госпожа Грети Стефанова. Тя е била зам.-кмет на „Красно село“ в предишен мандат. Получи се обаче отвод, очевидно защото ДБ не могат и не желаят да поемат отговорност и да довършат мандата на техния кмет (отстранен за конфликт на интереси). Очевидно госпожа Стефанова не се ползва с пълната подкрепата на своята група. Очевидно също ги е страх да поемат отговорност, а имаха възможност да получат подкрепа за това“, заяви Контрера.

Той отбеляза, че подкрепа не са събрали и другите три предложения за общински съветници. Предложението за зам.-председателя на СОС - арх. Румен Русев, събра 30 гласа.

„Един глас не достигна, за да решим казуса. Просто коалицията БСП и „Демократична България“ поради дребни сметки бламира решението и остави безвремието и безумието в район "Красно село", заяви Контрера и добави, че няма оправдание, поне не разумно, за подобно поведение.

Според него опитът ми да постигна някаква форма на диалог и консенсус се разби в твърдоглавието на „Демократична България“ и БСП.

„Съжалявам, че гражданите стават заложник на партийни и политически шмекерии!“, заяви Контрера. /БГНЕС