Контузия спря Димитров на старта на Ролан Гарос

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Франция, след като загуби от американеца Маркос Гирон с 6-2, 6-4, 5-7, 0-3 и отказване заради контузия. Българският тенисист тотално доминираше на корта в рамките на три сета, след като спечели убедително първите два и поведе с 5-1 в третия, но започна да изпитва силни болки в гърба, които не му позволяваха да седне на стола за почивка между геймовете. Гирон се възползва от ситуацията и спечели шест поредни гейма, за да вземе третата част, след което Григор поиска медицински таймаут, но това не му помогна и скоро след това той се отказа след два часа и 31 минути игра.

Димитров доминираше в рамките на два сета и половина, но бе спрян от контузия

Към момента все още не е ясно колко сериозна е травмата на Димитров, но тя тотално пречеше на играта на хасковлията, който играеше на високо ниво в рамките на два сета и половина. Българинът завърши мача с един ас и пет двойки грешки, 61 процент вкаран първи сервис и 36 печеливши удара срещу 49 непредизвикани грешки. Той имаше добра успеваемост и при излизанията на мрежата - 10/13. Въпреки че загуби девет поредни гейма в края на мача след началото на проблемите с гърба, Димитрова завърши двубоя с повече спечелени точки от съперника си - 109 срещу 106 за Гирон.

По този начин още в първия ден на турнира приключи българското участие на Ролан Гарос, след като другите ни представители - Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Елица Костова и Димитър Кузманов - отпаднаха още в квалификациите.

Във втория кръг в Париж Гирон ще срещне аржентинеца Гуидо Пея, който записа чиста победа над квалификанта от Колумбия Даниел Елахи Галан. /БГНЕС