Контузия спря Григор в първи кръг на Уимбълдън

Григор Димитров отпадна още в първи кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като се отказа заради контузия при резултат 6-4, 2-5 срещу американеца Стив Джонсън. Нашият тенисист поведе със сет на нула на 93-ия в света, но бе принуден да прекрати преждевременно участието си в турнира заради проблем в бедрото. Срещата продължи около един час.

Григор Димитров.

Двубоят между двамата трябваше да се изиграе по план в понеделник, но дъждът го отложи за днес по обяд. 18-ият в основната схема българин първи стигна до пробив в откриващата част след шест поредни гейма без брейк. Григор удържа преднината си и дръпна в резултата. В края на втория гейм Димитров получи проблем в бедрото и поиска медицински таймаут, като излезе от корта. След появата си обратно той бе пробит от Джонсън, който след това затвърди брейка. Нашият тенисист се пребори за връщането на пробива, но видимо бе ограничен в придвижването си на корта и това доведе до нов брейк, а при 2-5 във втората част, първата ни ракета прекрати участието си в двубоя.

Джонсън, който спечели трети от осем мача с Димитров, ще играе с победителя от срещата между участващия с "уайлд кард" представител на домакините Райън Пенистън и швейцареца Хенри Лааксонен. /БГНЕС