Копола представи първия тийзър на "Мегаполис"

Адам Драйвър стои на ръба на небостъргач в град, напомнящ Ню Йорк. Той е готов да се хвърли в празнотата и сякаш може да контролира времето.

Легендарният режисьор Франсис Форд Копола представи първия клип от дългоочаквания си епос "Мегаполис", който ще участва в конкурсната програма на филмовия фестивал в Кан по-късно този месец.

Четиридесет и пет години след "Апокалипсис сега", който донесе на Копола втора награда "Златна палма", американският режисьор ще бъде в центъра на вниманието на Кан от 14 до 25 май, 13 години след излизането на последния му пълнометражен филм "Twixt".

85-годишният Копола избра да пусне тийзъра на 4 май, на 88-ия рожден ден на съпругата си Елинор Копола, която почина миналия месец.

"Мегаполис винаги е бил филм, посветен на скъпата ми съпруга Елинор", написа 85-годишният режисьор в Instagram. "Наистина се надявах да отпразнуваме заедно рождения ѝ ден на този 4 май. Но за съжаление това няма да се случи, затова ми позволете да споделя с всички един подарък от нейно име", добави той.

Филмът, който според американските медии има бюджет от над 100 млн. долара, е римска политическа драма, пренесена в съвременен Ню Йорк.

Заедно с Драйвър в актьорския състав влизат Джанкарло Еспозито, Дъстин Хофман, Обри Плаза, Лорънс Фишбърн и др. /БГНЕС