Корда - Хачанов е първият 1/4-финал в Мелбърн при мъжете

Себастиан Корда се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като преодоля Хуберт Хуркач в пет сета - 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6 (10-7), след три часа и половина на корта.

Себастиан Корда сломи съпротивата на Хуберт Хуркач в пет сета.

Американецът, който загуби финала на турнира в Аделаида от Новак Джокович преди началото на Аустрелиън Оупън, започна лошо срещата, като допусна ранен пробив от десетия в схемата поляк. Хуркач не сбърка до края на частта и поведе в резултата. Реакцията на Корда не закъсня и той взе следващите два сета, реализирайки общо три пробива в подаването на съперника. Хуркач намери сили да вкара мача в пета решителна част, след като даде само един гейм на опонента в четвъртия сет.

В петия двамата сервираха силно, като единствените две точки за пробив дойдоха пред поляка в 11-ия гейм, но Корда се справи. Стигна се до тайбрек, който в петия сет на турнира се играе до десет точки. Хуркач поведе с 3-1, но последва страхотна серия за американеца, който дръпна със 7-3. 11-ият в света изравни точките, но нова серия от три поредни на сметката на Корда сложи точка на спора.

В спор за място на полуфиналите той ще играе с 18-ия в схемата Карен Хачанов. Руснакът отвя Йошихито Нишиока след 6-0, 6-0, 7-6 (4) за точно два часа игра. Хачанов буквално се разправи с японеца в откриващите две части, в които върза "геврек" на опонента. Серията му от поредни геймове достигна 14 след ранен пробив на старта на третия сет, но Нишиока събра сили и го върна. Стигна се до тайбрек, в който азиатецът водеше с 4-3 точки, но поредица от четири безответни на сметката на руснака го пратиха в последните осем на надпреварата.

Иржи Лехечка елиминира и шестия в схемата Феликс Оже-Алиасим за 1/4-финал на АО.

Там не продължи обаче шестият в схемата Феликс Оже-Алиасим. Канадецът отстъпи на изненадата на турнира Иржи Лехечка в четири сета - 6-4, 3-6, 6-7 (2), 6-7 (3), за близо три часа и 20 минути на корта. 71-ият в света чех продължи с отличното си представяне от началото на надпреварата в Мелбърн, след като вече взе скалповете на Борна Чорич и Камерън Нори. Лехечка, за когото това ще бъде дебютно участие на четвъртфинал в турнирите от Шлема, предстои мач с един измежду третия в схемата Стефанос Циципас или поставения под номер 15 Яник Синер. /БГНЕС