Себастиан Корда с грандиозен успех, елиминира Медведев в Мелбърн

Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си, след като елиминира Даниил Медведев в трети кръг на Аустрелиън Оупън. Руснакът имаше проблем с китката, което се отрази сериозно върху представянето му. Това обаче не отнема от постижението на световния №31, който изигра нов силен мач в Австралия и достигна до първия си осминафинал в Мелбърн.

Там негов опонент ще бъде десетият в схемата Хуберт Хуркач, който по-рано днес се справи с Денис Шаповалов след петсетова драма. Полякът се наложи със 7:6(3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Проблемите споходиха Медведев още след третия гейм, когато той повика физиотерапевт на корта. Все пак седмият поставен стисна зъби и навакса цели два пробива изоставане. Това удари сериозно по самочувствието на Корда, който пропусна два сетбола в последвалия тайбрек, но все пак се мобилизира в края и измъкна първата част.

В началото на втория сет физическите болката в китката, която изпитваше Медведев, започна да ограничава все повече възможностите му в днешния мач. Корда се възползва максимално от това и продължи да играе с много скорост и агресия, като това му позволи да реализира ранен пробив и да поведе с 3:0. Впоследствие американецът свали темпото и предприе по-дефанзивен подход, като по този начин запази натрупаната преднина и спечели втория сет с 6:3.

Наказателната акция на финалиста от Аделаида продължи с пълна сила в третата част и до голяма степен изглеждаше, че двубоят просто се доиграва, само че напрежението скова ръката на младока и той отново позволи на Медведев да навакса пробив изоставане, за да влезе в тайбрек. Там обаче американецът беше абсолютно безупречен и можеше спокойно да отпразнува първото си влизане в осминафиналите на надпреварата в Мелбърн.

Напред продължава и Карен Хачанов след успех с 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(9) срещу Франсис Тиафо. /БГНЕС