Корнелия Нинова: Искам да знам какво предстои, ако трябва да държим мандата 4 седмици

Решението на Конституционния съд от вчера блокира работата на КЕВР, това означава, че не може да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите, че искат 4 седмици за избор на нов председател на КЕВР.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Народното събрание и поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било супер неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото, заяви Нинова, като уточни, че от друга страна това би означавало БСП, които са мандатоносители в момента, да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос.

Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това, каза Корнелия Нинова.

В 11 часа събирам ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова. Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август. /БГНЕС