Корнелия Нинова: Манолова ще привлече широка подкрепа

В тези избори, изобщо в изборите, важна е политиката, която ще се следва и на второ място личностите. Мая Манолова ще привлече широка подкрепа.

Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова, отговаряйки на критиките на опоненти, че левицата нямала кадри и затова застава зад бившия омбудсман.

Желанието да подкрепим Мая Манолова идва от това, че чрез нея освен БСП можем да привлечем други граждани на София, които не са членове на БСП, да получи по-широка подкрепа и да реализираме целта, която имаме. Градската организация номинира Манолова еднозначно, Националният съвет на БСП подкрепи нейната кандидатура също еднозначно. Оттук нататък важно е предизборното споразумение, заяви Нинова.

Тя съобщи, че платформата "Заедно за коренна промяна" в управлението на Столична община е подписана от лидера на Градската организация на БСП Калоян Паргов и от кандидат-кмета Мая Манолова.

„Подкрепям Манолова и в лично качество. Това, че между нас има някакво напрежение, е интрига”, заяви още Нинова.

Тя каза, че основната цел на БСП за предстоящия вот е да удвоят броят на кметовете си.

Лидерът на БСП коментира и промените в НПК, които предвиждат премахване на съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления. Въпросните изменения бяха приети на първо четене в сряда.

„Мнозинството направи юридически прецедент и взе абсолютно неморално решение. Приехме два закона, които се изключват взаимно”, каза Нинова. И поясни, че ГЕРБ са подкрепили законопроекта на БСП за премахване на съкратеното производство и в същото време са гласували „за” собственото си предложение присъдите на направилите самопризнания да могат да се намалят с 1/5.

„Ако бързо приемем нашия закон, убиецът на детето от Сотиря няма да може да се възползва от съкратеното производство”, каза още Нинова.

Тя определи като „провокация и подигравка” решението за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. /БГНЕС