Корнелия Нинова: Общината ще е помощник, а не спирачка

„С вяра в успеха, със сили за победа, пожелавам на всички активна, усмихната, позитивна кампания, с която да стигнем до всеки българин. Промяната е възможна, но само ако бъдем заедно. И днес, което обещаваме днес, утре изпълняваме”.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на откриването на предизборната кампания на „БСП за България“ в столицата, предаде репортер на БГНЕС. На нея представиха своите кандидати за общински съветници, районни кметове и кметове на кметства.

„Днес даваме старт на кампанията за местни избори в София, но и старт на националната кампания за местни избори. Нашите кандидати, нашите екипи са се изправили пред своите съграждани с много конкретни и ясни ангажименти за подредени общини и добруване на техните граждани. Скъпи българи, от вашето решение на 27-ми зависи бъдещето на нашите общини и градове. Зависи бъдещето на вашия собствен живот, днес ние ви подаваме ръка”, каза в приветствено си слово Нинова.

Тя обеща, че ще превърне общината в помощник, а не в спирачка, каквато е тя сега за малкия семеен бизнес. Лидерът на БСП обеща да спаси и развива общинските болници, училища, да осигурят място за всяко дете в безплатни детски градини, а на младите семейства, изпаднали в затруднение общински жилища.

„На възрастните ни родители, уважение, социални услуги, гарантиран социален живот. Заедно можем да спрем кражбите в общините от вашите пари и да гарантираме сигурност по улиците и по домовете ви. Нека с протегнати ръце се обединим за подредена община и за добруването на всеки един неин жител”, посочи тя и коментира, че са подкрепили кандидатурата на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

По думите на лидерът на БСП, Манолова има воля, има характер да промени управлението на София.

„С нашите кандидати за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства ще дадат още сили на Манолова, за да постигнем този резултат – промяна на управлението в София“, каза Нинова.

Председателят на Градския съвет на БСП – София и водач на листата общински съветници на „БСП за България“ Калоян Паргов заяви, че днес поставят началото на смяната на статуквото в София.

„Днес заставам пред вас с ясното съзнание, че поставяме началото не на поредната предизборна кампания, а поставяме началото на смяната на статуквото в София, защото всички ние тръгваме на поход за по-добър живот в София!“, каза Паргов и добави, че БСП има силата и потенциала да бъде ядрото на онази обществената енергия, която ще донесе промяната.

„След 14-годишното кметуване и 12-годишната доминация на ГЕРБ в столицата, времето на промяната дойде. Тази есен имаме шанс да разбием клишето, че БСП няма място в управлението на София. Дори, когато, през 2003 г., бяхме първа политическа сила в Столичния общински съвет, останахме в опозиция“, каза Паргов. Той коментира, че днес ситуацията е коренно различна, тъй като през последния мандат БСП е показала, че може да бъде обединителен център за опозицията в градския парламент.

„Важна част от нашата работа през този месец е да убедим столичани, че е важно да участват в изборите и да дадат своя вот. Да ги убедим, че от тяхната активност зависи бъдещето на София. Да ги убедим, че няма как да имаш претенции към управлението на града, ако не си взел участие в изборите, давайки своя вот. Нужно е да убедим гражданите, че от тях зависи утрешния ден на столицата – дали ще има задръствания и дупки по улиците. Дали ще има място за всяко дете в детска градина или ясла. Дали ще продължи презастрояването и дали ще има паркинги. Дали въздухът, който дишаме ще е чист“, каза Паргов и обяви, че те имат решение за всеки проблем в столицата.

Кандидатите на социалистите за София са 23-ма, между тях са общинските съветници Иван Таков, който ще се бори за район „Възраждане”, Борис Цветков за р-н „Искър” и Николай Николов, който ще търси подкрепата от жителите на район „Красно село”.

Ето и останалите кандидати, издигнати и подкрепени от БСП:

Делян Георгиев – „Изгрев”

Георги Миланов – „Красна поляна”

Николай Велчев – „Лозенец”

Георги Йорданов – „Студентски град”

Стефан Стефанов – „Младост”

Ангел Маринов – „Овча купел”

Веселин Жечев – „Подуяне”

Стоян Цветков – „Надежда”

Иво Пиперов – „Банкя”

Иван Виделов – „Средец”

Димитър Главинов – „Слатина”

Георги Томов – „Илинден”

Янко Янков – „Сердика”

Радко Петров – „Панчарево”

Мая Александрова – „Люлин”

Цецка Кочкова – „Кремиковци”

Владимир Петров – „Връбница”

Александър Вачев – „Триадица”

Александър Кьосевски – „Витоша”

Милко Панов – „Нови Искър”. /БГНЕС