Корнелия Нинова: Оставяме държавата в добро икономическо състояние

Най-важният проблем са цените и инфлацията, и да компенсираме доходите на хората. Икономиката върви добре. Оставяме държавата в добро икономическо състояние.

Това заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова.

Ако третият мандат дойде при нас, ще направим всичко възможно за съставяне на правителство, заяви отново Нинова. Според нея, влезем ли в служебен кабинет, няма как да се случат всички мерки, които кабинетът набеляза досега, защото няма да има действащ парламент.

По думите ѝ 25 стотинки на литър гориво е добър вариант за подпомагане, все пак обаче плащането с банкова карта може да се преосмисли. Нинова посочи, че партньорите от ПП и ДБ не са искали таван на цените на горивата.

Вицепремиерът в оставка коментира още, че конфликтът в управлението е започнал още с избора за шеф на БНБ и после продължил с парите за МРРБ и финансирането за пътните фирми. БСП винаги е била мост, каза още Корнелия Нинова и даде заявка, че ако се стигне до разговори за правителство с третия мандат, левицата ще работи за връщане на диалога между коалиционните партньори с търпение.

Да, много категорично поставихме въпросът Кирил Петков да не е премиер и да, прави му чест да не е премиер в името на това политиката на промяна да продължи, отговори Нинова на въпрос на водещия.

Искаме ли промяната да продължи, или искаме връщане на статуквото, попита тя от своя страна.

Не бива мандатоносителят да си мисли, че щом мандатът е дошъл при него, той трябва да излъчи премиер. Моето лично мнение е, че премиерът трябва да е от първата по големина сила. ПП трябва да излъчи премиер, каза още Нинова. /БГНЕС