Корнелия Нинова: Сменяме борда на ВМЗ-Сопот

Ръководството на „Държавната консолидационна компания” взе решение да смени борда на ВМЗ-Сопот. За първото тримесечие на 2022 г. управляващият в момента борд реализира загуба в размер на 1,640 млн. лева. Досегашното ръководство е отказало и да преведе дивидента от печалбата на дружеството за миналата година, който е 3 млн. лева.

Това съобщи на извънреден брифинг днес вицепремиерът и министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Няма да позволим държавните дружества да се разпарчетосват и разпродават. Ръководството на ВМЗ-Сопот е обявило продажба, зад гърба ми, на обособени части, представляващи собственост на ВМЗ. Разбрахме случайно за тази разпродажба, каза още Нинова и уточни, че става дума за почивна база в Старосел, хотел в Сопот, сгради в Калояново.

Нинова прочете и имената, които влизат в новото ръководство на ВМЗ - Сопот: Иван Василев Иванов - доскорошният областен управител на София - област, Мариан Кънчев Йовчев, Камен Николов Шаралиев.

Ще покажем, че държавните предприятия могат да се управляват професионално, компетентно, печелившо и с грижа за работниците. Който не отговаря на тези изисквания, ще трябва да се разделяме, заключи Нинова. /БГНЕС