Коронавирус в Динамо Дрезден постави под въпрос рестарта на Втора Бундеслига

Двама футболисти на Динамо Дрезден са дали положителни проби за COVID-19.

Планираният за следващия уикенд рестарт на Втора Бундеслига бе поставен под въпрос, след като целият състав на отбора на Динамо Дрезден бе поставен в задължителна 14-дневна карантина. Причината е, че двама от играчите на втородивизионния тим са дали положителна проба за коронавирус, след като отборът вече е подновил пълноценни тренировки и футболистите са контактували помежду си.

На 17 май Динамо трябваше да гостува на Хановер в мач от първия кръг на подновяването на футбола в Германия, но този мач няма как да се състои. "Поддържаме контакт със здравните власти, както и с ръководството на Лигата, за да координираме всички следващи стъпки. Фактите са, че няма как нито да тренираме, нито да играем мачове в следващите 14 дни", коментира спортният директор на клуба Ралф Минге.

Под карантина са поставени всички футболисти от първия състав, както и всички хора от треньорския щаб и други технически служители. Все още не е ясно дали карантината на Дрезден ще изтече преди насроченото за 23 май домакинство на Гройтер Фюрт. Двете положителни проби са били направени в петък при третата вълна от тестове в отбора, но тъй като отборът поднови пълноценни тренировки в четвъртък, се налага всички в тима да бъдат поставен под карантина. От клуба уточняват, че двамата играчи, заразени с коронавируса, не показват никакви симптоми.

Сезоните в Бундеслигата и Втора Бундеслига трябва да бъдат подновени в събота, 16 май. /БГНЕС