Коронавирусът събуди милосърдието и взаимопомощта

Българинът винаги е бил смятан за индивидуалист и човек, който по някаква причина не успява да се организира добре в името на общото благо. Разпространението на коронавируса доказва точно обратното, изваждайки на преден план взаимопомощта и милосърдието, видя репортер на БГНЕС.

Появата на опасната болест коронавирус и наложените от правителството извънредни превантивни мерки имат за цел спирането на нейното разпространение още в самото начало. Заразният вирус промени живота на обикновения българин, който вече се сблъсква с редица забрани и ограничения.

Опасната болест събуди чувството на милосърдие, състрадание и взаимопомощ сред близки и съседи. На много места в столичните кооперации и блокове инициативни граждани са разлепили бележки, на които те изразяват готовността си да помогнат на своите по-възрастни съседи или изпаднали в нужда, които по някаква причина не могат да се справят с новите предизвикателства.

Те предлагат помощ под формата на храна и лекарства, ако някой е закъсал.

„Ако имате физически затруднения и нямате към кого да се обърнете, ще ви помогнем, ще ви купим храна и ще донесем лекарства!“, е написано в една от тези многобройни обяви.

Подобни обяви можем да срещнем не само във входовете на жилищните домове, но и в социалните мрежи. /БГНЕС