Косьо Марков - вулкан от емоция, енергия, идеи

Поклонението пред Константин Марков, легендарният музикант и композитор, основател и басист на група "Тангра", беше днес. Да го изпратят в последния му земен път на гробищния парк в "Бояна" дойдоха десетки негови близки, приятели и колеги, предаде репортер на БГНЕС.

Косьо Марков почина в понеделник от усложнения от COVID-19.

„Неизчерпаема енергия, невероятен мечтател, нещо като вулкан от емоция, енергия, идеи, но най-важното беше мой приятел, смея да го нарека така, близък, разговаряхме много. Обединяваше ни не само музиката, но и общи интереси, идеи, разговаряли сме за какво ли не – политика, филми, история и той винаги ме е учудвал, че чете непрекъснато, въпреки малкото си свободно време, и винаги научвах нещо ново от него", сподели вокалът Борислав Мудолов (Боби Косатката).

Изпълнителят каза още, че Марков за него е бил като духовен баща: "Той ме прие в дома си, в семейството си - там записвахме, там репетирахме. Загубата е съкрушителна не само за мен, за цялата група Тангра, не знаем какво ще правим от тук нататък”, сподели още Боби Косатката.

Косьо Марков е роден на 3 октомври 1949 г. в София. Към края на 60-те години на XX в. става част от Бъндараците, свирейки на бас китара, а през 1976 основава група Тангра. Сред вокалистите й през годините са Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Станислав Сланев-Стенли. През 1992 година заедно с Кирил Маричков основават Радио Тангра.

Аплодисменти и поклон! /БГНЕС