Кошмарният старт на сезона на Арсенал продължи и срещу Бърнли

Отборът на Арсенал продължи с изключително слабото си представяне във Висшата лига от началото на сезона, след като загуби от Бърнли с 0:1 у дома в мач от 12-ия кръг на шампионата. "Артилеристите" бяха в серия от пет загуби и едно равенство в първенството преди двубоя срещу намиращия се в зоната на изпадащите тим на Бърнли. Възпитаниците на Микел Артета обаче за пореден път разочароваха феновете си, записвайки седмо поражение от началото на кампанията.

Обамеянг си отбеляза автогол, а Арсенал отново загуби.

След нулево първо полувреме, малко след почивката централният халф на лондончани Гранит Джака получи директен червен картон след консултация с ВАР, след като хвана за гърлото Ашли Уестууд. В 73-та минута намиращият се в жестока голова суша капитан на домакините Пиер-Емерик Обамеянг си отбеляза автогол с глава след центриране от корнер. Играчите на Арсенал опитаха да се върнат в срещата в оставащите минути, но така и не успяха да го сторят, като по този начин Бърнли записа едва втората си победата през сезона.

След това поражение Арсенал остава на 15-то място в класирането с 13 точки от 12 мача, докато Бърнли се изкачи до 17-та позиция с актив от 9 точки. В друг мач от миналата вечер Лестър Сити победи Брайтън с 3:0 у дома и се изкачи до третото място с 24 точки. /БГНЕС