Коста Рика бързо забрави за шока срещу Испания и надхитри Япония

Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония в мач от група „Е“ на Мондиал 2022. Успехът бе постигнат само четири дни след загубата с 0:7 от Испания.

Първото полувреме бе изключително скучно и положения пред двете врати липсваха. След почивката "самураите" заиграха доста по-добре и доминираха. В 46-ата минута влезлият като резерва Такума Асано и Хидемаса Морита бяха замесени в най-сериозната опасност пред вратата на Коста Рика до момента. Морита напредна в атака и стреля, но Кейлор Навас отрази удара му. В 70-ата японските футболисти пак застрашиха вратата на съперника, но без да се стигне до попадение.

Така се стигна до 81-ата минута, когато с единствения си точен удар костариканците стигнаха до победата. Автор на попадението бе Кайшер Фулър. Две минути преди края на редовните 90 тимът на Япония можеше да изравни след разбъркване в наказателното поле на Коста Рика, но Навас се намеси отлично и не позволи на Даичи Камада да реализира.

Този резултат е добре дошъл и за тима на Германия, които беше притиснат до стената след поражението от "самураците" в първия си мач.

Към момента три състава в групата имат по 3 точки в актива си. Начело са испанците, които имат мач по-малко от следващите го Япония и Коста Рика, които са съответно на второ и трето място в подреждането. Четвъртата позиция се заема от Германия, който тази вечер ще се изправи срещу Испания. /БГНЕС