Костадин Костадинов: Каракачанов с голям имот в центъра на София, обсебил е и паркинг

Вицепремиерът Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка поради имотни нарушения в София. Това заяви Костадин Костадинов от партия „Възраждане“, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Каракачанов трябва да напусне поста си по три причини: 1. несправяне с циганската престъпност, която се задълбочи по време на управлението на коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти; 2. за нерегламентирано ползване на имоти на ул. „Осогово 55“, 3. поради незаконно обсебване на имотите на български бежанци, подчерта Костадинов в Благоевград.

Според него фамилия Каракачанови притежава повече от 2/3 от шестетажна сграда на ул. „Осогово“ 55, като незаконно е заградил паркинга, който е обща част и е собственост на останалите живущи в сградата. Това са действия, които подхождат повече на лице от криминалния контингент, отколкото на български министър, добави Костадинов. Фамилия Каракачанови трябва да обясни как е придобила имотите си на улица „Осогово“ № 55.

Каракачанов едва ли ще бъде разследван, след като съпругата му е прокурор, допълни лидерът на ПП „Възраждане“. Той посъветва прокуратурата да се самосезира и за начина, по който ВМРО придобива всички свои имоти. Оказва се, че Каракачанов лично е обсебил имоти на българските бежанци в Македония, които са купувани преди години, а в момента се ползват от партията за всякакви други цели, но не и за тези, за които са били купувани и дарявани.

Очевидно Каракачанов не се справя с поставените му задачи като министър, защото когато той оглави министерството на отбраната, незаетите места в българската армия бяха 5000, а в момента са 8000. „Затова трябва да подаде своята оставка“, категоричен е Костадинов.

Очаквайте подробности. /БГНЕС