Костадин Костадинов: Николай Кънчев е отговарял за боклука, защо не е в затвора

ВМРО е партията, която има най-много високопоставени членове и чиновници вкарани в арестите и затворите, сред тях са Петър Харалампиев от Държавната агенция за българите в чужбина и министър Нено Димов. Защо заместникът на Нено Димов – Николай Кънчев все още е на свобода, при условие, че той е заместник-министърът, в чийто ресор се пада боклукът? Това заяви на брифинг Костадин Костадинов лидер на Движение „Възраждане“.

Той припомни случая с внесения от Италия боклук, който трябваше да бъде изгорен в българските ТЕЦ-ове. „На фона на всичко това човекът, който е разписал е на свобода“, каза Костадинов и определи това като „странно“.

Той коментира и личността на положилия днес клетва депутат от ВМРО Деян Станчев.

ВМРО вкараха нов елемент в политическия съспенс на България. Обикновено първо ставаш депутат или министър и след това те вкарват в ареста. Депутатът, който днес се закле в парламента, вече е лежал в затвора – преди 11 години в сръбски затвор. Представете си за какви депутати говорим и за какво ниво на политическия елит. Въпросите са много и ние няма да спрем да ги задаваме. Трябва да се действа“, заяви Костадинов.

На 27 януари от 12 часа ще има национален протест пред сградата на регионалното министерство (МРРБ) с искане за оставката на правителството. /БГНЕС