Костадин Костадинов: „Възраждане“ пречи, искат да ни унищожат

Очакваме законът и правото, които са на наша страна да победят. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде репортер на БГНЕС.

Софийски градски съд ще гледа утре делото по инициираната от Софийска градска прокуратура (СГП) процедура, с която се иска заличаване на регистрацията на политическа партия „Възраждане“ и нейното разпускане.

Според Костадинов не става дума за заличаване, а за забрана.“За последен път в България е водено дело за забрана на политическа партия през 1947 г. срещу БЗНС “Никола Петков. На практика това е второто дело в България за последните 80 години, при което се иска забрана на една опозиционна сила“, категоричен е той.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че неговата партия пречи на така наречените патриоти. „Прокуратурата иска да унищожи „Възраждане“. В конкретния случай тя изпълнява политическа поръчка на така наречените патриоти в управлението, които както е известно не са никакви патриоти. Ние сме техен основен политически конкурент и по тази причина срещу нас бе задействана тази процедура“, каза той и добави, че повече от година продължават проверките срещу членове на неговата партия от страна на правоохранителните органи. /БГНЕС