Костадинова: Трудила съм се 17 години за този медал

"Няма как да не е изстрадан, да не съм се потрудила доста за този медал. Това са всъщност 17 години, откакто съм започнала да тренирам. На Олимпиадата в Атина, когато Мария Гроздева взе златния медал, аз казах, че и аз искам да видя какво е там и да усетя тръпката. И ето че 17 години по-късно бях там и беше невероятно, не мога да го сравня с нищо друго", сподели олимпийската сребърна медалистка Антоанета Костадинова при завръщането си в България от Олимпиадата в Токио, предаде репортер на БГНЕС.

Костадинова спечели сребърен медал в 10 метра въздушен пистолет на спортната стрелба и до момента е единствената българска медалистка в Токио. "Спокойствие, това ще е нещото, което ще ми е най от полза. В момента, в който взех медала, на следващото състезание на малокалибреното, аз бях невероятно спокойна, все едно си бях в Търговище, в стрелбището в мазата и изобщо не ми пукаше къде съм. Толкова спокойна бях и наистина се изкефих максимално на това, което съм научила от треньора си, това, за което толкова години сме работили и сме се борили, и то най-после стана", допълни тя.

"До края на август мисля наистина да си почина, след това обаче с нови сили ще трябва пак да се зареждам, защото не е само Париж, сега с тези медали се класирах и за финала на Световната купа, може би и на двете оръжия", каза още Костадинова.

"Във втория финал бях много спокойна, тези 0 точки, които се получиха в първата серия не бяха от притеснение, а от грешка в корекцията, нещо, което успях бързо да оправя още за втората петичка и от там нататък нещата се получиха. Заради тази първа серия изтървах медала, но аз съм щастлива, че в крайна сметка успях да се събера, да реагирам навреме и четвъртото място не е толкова лошо постижение", сподели сребърната медалистка от Токио.

"Не, няма да мечтая за олимпийска титла, ако дойде, е добре дошла. Аз съм сигурна, че още медалисти ще имаме, 100 процента. Да кажем, че женската борба е достатъчно силна, май жените ще отсрамят тази Олимпиада", завърши Костадинова. /БГНЕС