Костов: Бяхме неузнаваеми при стандартните ситуации, трябва да вдигнем отбора

Треньорът на Левски Николай Костов очаквано бе разочарован след поражението от Лудогорец с 1:5 като гост в среща от 27-ия кръг на Първа лига. „Сините“ изиграха добро първо полувреме в Разград, което приключи при равенство 1:1, но след почивката се сринаха и инкасираха четири безответни гола.

„Равностойно първо полувреме, но след това допуснахме много грешки. Бяхме неузнаваеми при стандартните ситуации. След третия гол загубихме мача психологически и оттам тръгнахме да променяме нещата, но не успяхме да освежим отбора. Нарушиха някои футболисти дисциплината и вече през втората част бяхме по-слабият отбор“, започна Костов.

Левски ще бъде без намиращия се в силна форма Марин Петков за дербито с ЦСКА в неделя, след като офанзивният футболист получи пети жълт картон срещу Лудогорец. „Ние нямаме много опции. Ще мислим как да заменим Марин. Той е в много добра форма. Жалко, че го губим точно за този мач. Тепърва ще почнем да мислим какво ще правим. За Рикардиньо и Ел Джемили – не мога да кажа. Не могат да си контролират емоциите, единият не е подал на другия. Но ще се вземат мерки, ще има наказания“, продължи треньорът относно искрите между двамата съотборници.

„Първо трябва да вдигнем играчите чисто психологически. Ще ми трябва време да помислим как да се вдигнем. Дали ще загубим с 3:1 или 5:1 мисля, че има значение, но повече за мен или ръководителите. Играчите в този момент не го мислят, че след 3:1 може да стане 5. Започнаха основни играчи да излизат от позиции и да освобождават пространства. Трябва да благодарим на публиката, тя вижда, че имаме отбор с перспектива и че имаме бъдеще. Не можахме да се задържим в началните минути на второто полувреме и да търсим развой в наша полза. Не мога да мисля за селекцията в този момент. Имаме ръководство, имаме хора, които са отговорни, но не е сега моментът да мисля за играчите, които ще бъдат привлечени в нашия отбор“, завърши наставникът на „сините“. /БГНЕС