Костов: Доволен съм от старанието и дисциплината

Доволен съм от старанието и дисциплината. Това заяви новият старши треньор на Левски Николай Костов, след като тимът му надви Пирин Благоевград с 2:1 в учебна игра. Контролата на стадион „Георги Аспарухов“ бе и неофициален дебют за специалиста начело на „сините“.

„Да ви кажа, не съм очаквал много от тази игра по обясними причини. Доволен съм от дисциплината, доволен съм от старанието. Добихме информация за нас треньорите относно качествата на играчите. Видяхме в игрови ритъм как изглежда нашият отбор, тъй като работим по някои от елементите на нашата философия – мисля, че съм доволен, това беше една контрола, от която не съм очаквал много от нашите футболисти. Играхме в смесен състав, имаше баланс от млади, опитни и технични футболисти. Резултатът нямаше никакво значение“, започна той.

„Не съм провеждал още разговори с футболистите – първите ми впечатления са много добри, стараят се, доволен съм. Ще се стараем да влезем максимално добре в шампионата – има неща, над които трябва да работим, но не мога да ги обяснявам на вас, защото трябва да влизам в много сериозен обяснителен режим относно философията на играта. Това ще бъде разговор между мен и играчите. Постоянно говорим, използваме доста видеонаблюдения, с които работим над елементите от играта, особено при владение на топката. Подготвителният период е за това, да се подготвим максимално добре за първия мач от първенството. Абсолютно съм доволен от представянето на младите футболисти. Очаквах даже да има някакви разминавания – имаше 2-3 момчета, които играха с колебания, но това е ясно – доволен съм, като цяло“.

Костов разкри, че се работи по селекцията за новия сезон, както и че няма да се взимат еднолични решения за привличането на нови футболисти. „Селекцията е интересна за всички, и за нашите фенове. Няма да има футболисти, които ще бъдат просто привлечени при нас, без да е погледнато максимално добре дали са ни нужни. Работим по селекцията, еднолично няма да се вземат решения относно футболистите, това трябва да е ясно за всички“, завърши наставникът на Левски. /БГНЕС