Костов: Имам договор за 1 година, смятам да го изпълня и да си свърша работата

Треньорът на Левски Николай Костов остана доволен от победата над Ботев Враца с 1:0 като гост в мач от 20-ия кръг на Първа лига и обеща, че след подготовката тимът му ще направи по-силна втора част на сезона.


"Заслужено завършихме с победа. Знаехме какво ни очаква, какъв ще е теренът. Ние винаги на такива терени сме малко по-неубедителни. За разлика от мача за Купата с Хебър, тоя път имахме щастието да победим. Не ме притеснява как е паднал голът. Не съм съгласен, че съперникът е имал повече ситуации за гол", започна той.

Наставникът на "сините" даде индикации, че въпреки лошите резултати напоследък, възнамерява да изпълни договора си с клуба. "Системата се дължеше на терена. Щом сме победили, значи планът ни е сработил. Нашата игра се базира на много взаимодействия в средата на терена, но на този терен няма как да използваме такива. Подходът ни бе нещо подобно на мача с Шкупи в Македония. Не е ясно още с кого ще се разделим и кого ще привлечем. Оценката очаквам от вас, не от себе си. Защото вие давате много оценки. Разговарял съм с ръководството, имам договор за 1 година и смятам да го изпълня и да си свърша работата", каза още Костов.

"Имаме пълна яснота за подготовката. Ще бъде в Турция, имаме съперници за контроли по дни. Всичко е ясно. Предстоят ни още анализи на играта. Искам да подчертая, че нашият отбор е млад и се огъна в някои ситуации, затова и загубихме нелепо точки. Настъпи един период, в който имаше колебания и слаби резултати. Не сме били обаче толкова надигравани и играчите да бъдат критикувани. Въпреки че изоставаме в класирането, не бива да бъдем задрасквани. Имаме подготовка, повече време с играчите, трансферен период. Ще се представим по-добре през втория сезон. Все още трансферите ги уточняваме. В близките дни ще го направим", завърши специалистът по отношение на подготвителния лагер на тима в Турция през зимата. /БГНЕС

Категории: