Костов: Нашият клуб е разделен, почитателите са на два полюса

"Нашият клуб е разделен, даже нашите почитатели са на два полюса. Това неминуемо влияе на самочувствието на играчите, те също виждат подкрепата по своя си начин. Мисля, че напрежението ще излезе, когато се обединим и започнем да обичаме повече самите футболисти и отбора". Това заяви треньорът на Левски Николай Костов след победата над Дунав с 3:1 в мач от първия кръг на Купата на България.

"Сините" продължава напред, въпреки че останаха с човек по-малко в началото на второто полувреме, а в осминафиналите ще премерят сили с тима на Хебър. „Оставям съдийството без коментар, защото никога не съм го правил. Няма да го правя и сега. Искам да поздравя футболистите и на двата отбора, защото стана хубав мач. Част от нашите футболисти играха на непривични постове. Даже да бяхме с основния си състав, пак щяхме да използваме някои от играчите, които исках да видим като основни. След като получихме червен картон бяхме принудени да отстъпим и да не контролираме толкова добре играта, а по-скоро атаките на съперника. Справихме се много добре с изключение на стандартните ситуации. Там имаха много добри центрирания пред нашата врата, особени при корнерите. Знаете много добре, че за нас е важно да се върнат основните ни играчи, за да можем да спечелим максимален брой точки до края. Колко от тях ще се върнат ще стане ясно след два дни“, започна Костов.

„Поздравих отбора на Дунав, треньора им. Играха на предела на възможностите си, справиха се прекрасно. Доволен съм от Виктор Любенов. Той е умен и спокоен играч, без паника в сложните ситуации. Излизаше от тях добре. Доволен съм от абсолютно всички, които играха в този мач. Като колектив се държахме добре, не искам да подценяваме отбора на Дунав. Знаете какви мачове имахме преди това. Беше важно да спечелим, за да излезем от тази психологическа ситуация, в която сме изпаднали. За Купата ще говорим ако и като се класираме на финала. Приоритет за Левски е и Купата, но и шампионска титла“, продължи Костов.

„Надявам се да се върне увереността на Рикардиньо. Имахме разговори с него, той се представи отлично в този мач. Всеки съперник е преодолим за „Левски“. Такъв е и „Хебър“. Въпросът е в какво психологическо и физическо състояние ще бъдат нашите играчи“, завърши треньорът на „сините“. /БГНЕС