Костов: Не съм на себе си от резултата, никой не ни е надиграл

Не съм на себе си от резултата. Никой не ни е надиграл. Това заяви старши треньорът на Левски Николай Костов след поражението на „сините“ от ЦСКА 1948 с 0:1 в последна среща от 16-ия кръг на Първа лига. Левски имаше своите ситуации за гол, но за пореден път неефективността в атака изигра своята роля и така тимът се отдалечи от върха в класирането.

„Съжаляваме много за резултата. За играта и създадените положения не съжалявам, но за другото – да. Контролирахме играта до удара, който получихме във вратата, доминирахме, но това е футболът. Той е игра на моменти и играчът, който преценява в последния момент как да поставя крака си. Това са неща, които много трудно можем отсега нататък да развиваме. Имаме доста тренировки, на които използваме удари от различна дистанция. На тренировки играчите сами си пляскат някой път, но на мач напрежението е по-сериозно. Нямам обяснение на тези неща, а и ако започна да обяснявам ще си помислите, че се оправдавам“, започна Костов.

„Абсолютно съм сигурен, че ще се появят доста критици. Но нека те обърнат внимание на играта ни. Ние загубихме доста мачове, но никога не сме били надиграни. Никога! От първия до последния мач, който сме изиграли. Нека се обръща внимание на тези неща. Днес имахме добри взаимодействия и контрол. Направихме добра игра. За съжаление загубихме. В историята знам, че остават резултатите, а не взаимодействията между играчите. Знам, че феновете ни са разочаровани, но трябва да го приемем и да сме малко по-обективни за някои неща“, продължи той.

„Имаме нужда от играчи. Няма да е коректно да назовавам позиции, защото все още сме през сезона. Но ще обърнем сериозно внимание на селекцията. Вече има разговори в тази посока. Джемили го поздравявам, че изяви желание да играе в този мач макар и с болки. Чест му прави. Няма как сега да кажа дали ще му се усложни контузията, защото не съм разговарял с доктора. Имаме време да мислим малко по-добре. Да променим нещо в състав, позиции. Няма как обаче да играем директен футбол. Не може да тренираме едно, а да играем после друго. Аз нямам никакви претенции към нашия отбор. Ние изглеждахме много добре в днешния мач. Не съм на себе си само от резултата, не от нещо друго. Ръководството много силно ме подкрепя. Не съм имал никога сложни въпроси за решаване. Доволен съм от екипа, с който работя, от старанието на играчите. Има някои неща, за които не мога да говоря. Те са свързани с тези прословути договори, а тези неща влияят на настроението. А вие знаете, че във футбола трябва да има настроение. Да излезеш и да мислиш само за това как да надиграеш и надхитриш съперника. За тези неща не можем да говорим сега“, завърши наставникът на „сините“. /БГНЕС