Костов: Ще трябва да изчакате за моята оставка

В рамките на следващите 4-5 дни ще стане ясно дали треньорът на Левски Николай Костов ще продължи да води тима. Това обяви самият той на извънредна пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

"Много съм засегнат от някои неща, които се случиха. Преживяваме загуби, инкасираме много загуби и тежестта пада върху треньора. Аз съм поел достатъчно голяма отговорност и заставам зад думите си. Засегна ме изтичането на информация, която е внушение на левскарската общественост, че Костов и някои от футболистите сме имали конфликти на полувремето на мача. Това не е вярно. Негативните неща се трупат едно след друго, но нека те да бъдат свързани с играта и резултатите ни. Афектира ме, че се иронизира играта на Левски. Романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз", каза Костов, който преди началото на пресконференция поднесе извинения на журналистите, които го интервюираха след дербито с ЦСКА.

"Не бях готов за протеста, който беше обявен три дни преди началото на сезона. Този протест продължава. Не може СИРАКОВ-ВЪН да е цяла година, когато ние излизаме на терена. Естествено, че съм направил грешки. Най-голямата ми грешка за мача с Лудогорец е моя. Може би малко се увлякох, може би малко съм надценил нашия отбор, а може би съм подценил Лудогорец. На полувремето изневерих на инстинктите си извадих Охене, защото имаше жълт картон и всички поискаха да го извадя. Получи се нарушен баланс в нарушен баланс", добави Костов.

"Не можем да се гордеем толкова много с работата си през последните 10 месеца, но не се срамуваме. Аз работих с два отбора, първите пет месеца и вторите. За 10 месеца няма как да наложим футбола, който искаме, той е сложен. Пламен Андреев трябва вече да възмъжее и да пази по-мъжки. Стига сме го пазили. За Хоркаш признах, когато вече имаше оферта в клуба", каза още треньорът на Левски. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон
Рекламна кампания