Костов: Вярвам в нашия отбор, защо да не победим на реванша?

Вярвам в нашия отбор, защо да не победим на реванша? Това отговори на въпрос на БГНЕС старши треньорът на Левски Николай Костов след равенството 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в първи плейоф за влизане в групите на турнира Лига на конференциите. "Сините" играха достойно и бяха възнаградени в самия край, когато резервата Асими Фадига се разписа с гол от далечно разстояние, оставяйки развръката за реванша в Германия след седмица.

"Преди да отговаря на този въпрос, искам да поздравя нашата публика, имаше още веднъж една невероятна футболна вечер. Последната минута вкарваме гол, стана много добър мач, поздравявам и моите футболисти за това, че не се предадоха и се бориха до край. Тепърва почват анализите на самия мач - тъй като в тази първа среща имахме доста смутени играчи в самото начало, направихме доста грешки, от които противникът се възползва. Настъпи паника, имахме трудности първото полувреме. Силният шум на стадиона не даде възможност да преструктурираме отбора. На полувремето видяхте, че си казахме това, което трябваше и резултатът след почивката беше налице - имахме по-малко грешки в средата на терена", апочна той.

На въпрос на БГНЕС относно това дали вярва в отбора и за реванша в Германия, Костов отвърна: "Аз казах няколко пъти на няколко пресконференции - много вярвам в нашия отбор. Имаме много добър отбор. Ние направихме много добро второ полувреме, оставихме втория мач отворен, тоест надеждата не умря. Вярвам, че футболистите ни ще са по-уверени на реванша в Германия, защо да не победим?".

"Много трудно можеха да бъдат преодолявани - получихме една добра възможност за контраатака, която не отиграхме подобаващо. Не искам да говоря индивидуално за отделни играчи. В процеса на мачовете за Европа, някои си подобряват играта, някои изпадат от форма, много е комплексно всичко. Ролята е да подсилят отбора, нужни бяха смени. Някои играчи бяха изтощени, много добре се включиха хората от пейката", заключи наставникът на "сините". /БГНЕС