Котка се защити от леопард

Котка в индийския град Нашик, щата Махаращра, се пребори с леопард, след като и двете животни паднали на дъното на сух кладенец. Видеото с животните е публикувано от информационната агенция ANI.

Кадрите показват леопард и котка на дъното на 8-метров кладенец. Най-напред големият хищник се втурва към котката, но тя се изправя на задните си крака, а след това животните започват да си играят

Говорител на местното управление на горите обясни, че животните са паднали заедно в кладенеца, след като леопардът преследва котката. Той отбеляза, че експертите са извадили и двете животни от кладенеца с помощта на кран. Леопардът бе пуснат в дивата природа. В резултат на инцидента котката не е пострадала.

Много потребители искаха да знаят съдбата на котката. Някои от тях се възхищаваха на нейната храброст. „Леопардът беше малко смутен, когато видя по-малкото си копие“, пише един от тях. Друг потребител описва случващото се във видеото като семейна кавга.

По-рано беше съобщено, че леопард е нападнал дикобраз в националния парк Крюгер в Южна Африка и бе победен. Битката продължи около час и половина с прекъсвания, през които леопардът трябвало да маха бодлите на гризача, заседнали в лапите му. /БГНЕС