Коулмън: Никога не съм давал положителна допинг проба

Крисчън Коулмън настоява, че „никога не е давал положителна допинг проба и няма да даде в бъдеще“, след като бяха свалени обвиненията към американския спринтьор за три пропуснати теста.

Коулмън се защити в Инстаграм, заявявайки, че никога не е давал положителна допинг проба и няма да даде в бъдеще.

23-годишният лекоатлет бе изправен пред едногодишна забрана за участие в състезания, но обвинението бе оттеглено от Американската антидопингова агенция (ЮСАДА) след препоръка от Международната антидопингова агенция (УАДА). И Коулмън, който бяга най-бързо през сезона на 100 м с 9.81 сек. в Калифорния през лятото, се защити в Инстаграм.Оставям сърцето и душата си на пистата, и работих усилено, за да стигна до тук“, започна той в платформата. „Просто е неуважително, когато фалшиви фенове спекулират и говорят за допинг във връзка с великите атлети, които имаме в спорта. Това просто удържа спорта от популярността, която знам, че може да достигне в бъдеще. Не трябва да се защитавам, но за първи и последен път ви казвам буквално, че не употребявам никакви забранени стимуланти или протеини – нищо дори законно за възстановяване“. Коулмън ще участва на Световното първенство в Доха по-късно този месец, като започва да се подготвя за Олимпиадата в Токи догодина. Тази подготовка бе под въпрос, когато ЮСАДА излезе с информация, че Коулмън е пропуснал три допинг теста – на 6 юни 2018, и на 6 януари и 26 април тази година. Въпреки това, според антидопинговите правила, първият тест трябва да бъде върнат до първия ден на тестовата четвъртина – или иначе казано до 1 април 2018, което означава, че трите теста не попадат в рамките на 12-месечния период.

Работя усилено по време на тренировките, пия вода, почивам и работя дори още повече на следващия ден. Следователно, никога не съм давал положителна допинг проба и няма да дам. Аз съм най-големият адвокат за чист спорт, защото знам жертвите и какво ти коства, за да стигнеш до това ниво. Имаше много неистини, написани в медииите в последните няколко седмици – срамно е, че живеем в свят, в който историята е равносилна на пари, и въпреки това, хората се хващат толкова лесно на въдицата, когато прочетат нещо. Огромни благодарности към хората, които ме подкрепят. Нямам търпение за Световното първенство. Ще се видим в Доха“, завърши Коулмън. /БГНЕС