Ковач: Не позволихме на Ливърпул да създаде много положения

Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач е останал доволен от играта на възпитаниците си в двубоя срещу Ливърпул на "Анфийлд", който завърши наравно 0:0.

"Малко отбори не допускат гол тук и не губят. Не позволихме на съперника да създаде много положения, което свидетелства за това, че играхме много добре тактически и технически. Всички си помагаха един на друг. Постигнахме поставените цели. На това ниво всичко се решава от най-малките детайли, така че трябва да изчакаме ответната среща. Необходимо е да продължим да работим упорито и съсредоточено да се готвим за реванша. Представихме се добре в отбраната, въпреки че в някои ситуации можеше да действаме по-ефективно", коментира Ковач. Вратарят Мануел Нойер каза, че на Байерн му е липсвала мощност в атаката.

"Знаехме с кого си имаме работа, Ливърпул разполага с бързи атакуващи футболисти. Демонстрирахме добра отборна игра, искахме да постигнем добър резултат. Не успяхме да вкараме. Гол в гостуване винаги е важен, но днес в атаката вероятно ни липсваше мощност, тъй като хвърлихме много сили в отбраната. Резултатът не е лош. Ако преди мача ни бяха казали, че ще бъде 0:0, щяхме да го приемем добре", каза Нойер.

Ответният мач Байерн - Ливърпул ще се играе на "Алианц Арена" в Мюнхен на 13 март. /БГНЕС