Ковачевски: Ще открием "македонски културен център в Благоевград"

Северномакедонският премиер Димитър Ковачевски заяви, че планира лично да информира българския си колега Кирил Петков за намерението на Скопие в рамките на тази година да отвори македонски културен център в Благоевград, предаде БГНЕС.

Изказването бе направено в отговор на парламентарно питане от страна на депутата от ВМРО-ДПМНЕ Рашела Мизрахи относно позицията на правителството във връзка с откриването на Българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля и начина, по който се е стигнало до това.

„Името на центъра ще бъде определено съвместно с нашия Институт за национална история. И ще ви повикам да дойдете с мен на откриването”, каза Ковачевски на Мизрахи.

Ванчо Михайлов и отношенията с България станаха повод за разгорещен дебат между премиера и Рашела Мизрахи. Опозиционният депутат цитира Михайлов, че той отрича македонците и македонския език и каза, че правителството е било информирано за пристигането на българската делегация, но не е реагирало преди откриването на клуба, носещ неговото име. /БГНЕС

Скопие / РС Македония