Кръстаич: Имаме отбор за бъдещето, който трябва да се подкрепи

"Не вкарахме гол. Знаехме, че ще бъде трудна среща, нямаше как да се очаква красива игра. Черна гора ни очакваше да направим грешен пас. Липсваха ни точните пасове, бързото разиграване на топката, Черна гора доминира физически над нашия отбор и в крайна сметка това се оказа решаващо". Това коментира селекционерът на България Младен Кръстаич след загубата от Черна гора с 0:1 на старта на квалификациите за Евро 2024.

"Лъвовете" бяха излъгани от своя съперник на стадиона в Разград и записаха фалстарт в битката за участие на Европейското първенство. "Със сигурност предварителните очаквания, че трябва да спечелим, оказаха своето влияние. Не мога да кажа нищо на играчите, че не са се вложили, не са дали всичко от себе си. Това е отбор, който започна да се изгражда преди половин година", каза Кръстаич след двубоя.

"Още в самото начало ви казах, че идеята е да се изгради отбор, който дълги години ще играем заедно. Трябва да бъдем реалисти, не можем да печелим всеки мач. Важно е, че имаме отбор за бъдещето, който трябва да се подкрепи. В съблекалнята им казах, че ни предстои мач в понеделник, ако ще се предаваме, няма смисъл. Има такива моменти във футбола. Реално може би равенството щеше да е по-справедлив резултат, но Черна гора заслужено победи. Играчите не могат да бъдат обвинявани, че не са играли, те вложиха голямо желание, но понякога и късметът не достига в дадени ситуации, но аз смятам, че независимо дали аз съм тук, 70-80 процента от тези играчи ще играят за България в следващите десет години", допълни той.

България гостува на Унгария в понеделник от 21:45 часа българско време. /БГНЕС