Кръстаич: Мачът с Гибралтар е много важен, футболистите го знаят

"Мачът е много важен, победата е много важна, тъй като с нея ще си гарантираме място в групата. Футболистите също знаят това. Изобщо не сме мислили в коя урна ще сме (за жребия на Евро 2024). Имаме два мача, от които трябва да извлечем максимума", заяви селекционерът на България Младен Кръстаич преди двубоя с Гибралтар от Лига на нациите в петък.

"Лъвовете" посрещат своя съперник в Разград от 21:45 часа и при победа ще си осигурят оставане в Лига С на турнира на УЕФА. "Най-важното е да изиграем добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават само похвали за всичко, което показаха в последните пет дни, работата в тренировките. Изобщо не се съмнявам, че всеки от тях ще даде максимума, а след утрешния мач ще започнем да мислим за мача с Македония", коментира Кръстаич, за когото двубоят с Гибралтар ще бъде дебют начело на България.

Сръбският специалист потвърди, че Кирил Десподов ще носи капитанската лента на тима, но не пожелае да разкрие на кой от тримата си вратари ще заложи срещу Гибралтар. "Българското първенство е доста интересно, защото има пет отбора, които се борят за първите места. Лудогорец е много добър отбор", каза още Кръстаич.

"Всички са пределно мотивирани да постигнем добри резултати с новия треньор, искаме да забравим станалото преди това и да излизаме във всеки мач за победа", каза централният защитник Петко Христов. "Напрежение винаги има, тъй като играеш за България. Трябва да подобрим играта си и мисля, че с новия треньор можем да постигнем по-добри резултати", допълни младият бранител. /БГНЕС