Кръстаич: Това е най-доброто, с което България разполага

Играчите, с които разполагам имат качества, но срещу по-опитни противници имат затруднения. Аз вярвам, че имат бъдеще. Някои играят повече в отборите си, други по-малко. Това са играчите, на които разчитаме, казвал съм и преди и казвам, че имат бъдеще. Това е най-доброто, с което България разполага. Това заяви националният селекционер Младен Кръстаич след тежката загуба от Унгария с 0:3 миналата вечер.

"Лъвовете" записаха второ поредно поражение на старта на квалификациите за Евро 2024 и на практика загубиха шансове да се борят за класиране още в началото на пресявките. "За съжаление не разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво. Освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", каза специалистът пред БНТ след двубоя.

"Не само в България, но и в други страни треньорът е виновен. Опитните футболисти имат своята роля, но пак казвам с това разполагаме и искаме да изградим един отбор за бъдещето", добави Младен Кръстаич. /БГНЕС