Кръвожадна катерица тероризира градче в Уелс

Кръвожадна сива катерица ухапа 18 жители на малкото градче Бъкли в Уелс, преди да бъде хваната, съобщи Daily Mail.

Десетки жители на града останаха с рани по ръцете, след като същата сива катерица ги ухапа и одраска. Катеричката е получила прякора "Ривица" в чест на злия персонаж от филма "Гремлини". Разгневеният гризач нападаше всички, включително пенсионери, деца и домашни любимци.

Терорът с катерицата приключи, когато тя беше хуманно хваната в капан от 65-годишната Корин Рейнолдс и предадена на Кралското дружество за защита на животните. Пенсионерката решила, че трябва да действа, когато видяла многото съобщения за нападението на катерици в социалните мрежи.

Бабата на 9 внука хранеше животното от лятото и то редовно идваше в градината й в търсене на храна и подслон. „Страхувам се, че това е катерица, нападаща хората. Тя е ядосана и започвам да подозирам, че нещо не е наред в главата й“, каза тя. Въпреки подкрепата , оказана на катерицата, Рейнолдс също беше ухапана от нея.

Рейнолдс каза, че жителите на Бъкли си въздъхнали с облекчение, когато научили, че отново са в безопасност. „Предаването на катерицата беше страшно. Трябваше да я извадя от клетката, за да я дам на Кралското дружество за защита на животните. Направихме това в моята баня, защото не можехме да рискуваме да оставим животното да избяга отново. Беше доста смешно, коленичихме на пода в банята и се опитвахме да предадем катерицата. Това бяха най-дългите 15 минути в живота ми “, каза тя.

Според жената катерица е ухапала възрастна жена в същия район. Тя подгонила младеж по пътя му, а друг мъж ухапа до кръв по главата. Други написаха за срещите си с катерицата на страницата в социалните мрежи на града. Една от жените каза, че катерица е нападнала котките й.

Кралското дружество за защита на животните потвърди, че катерицата трябваше да бъде евтаназирана, защото би било незаконно връщането й в дивата природа. Представител на благотворителната организация каза: „Съжаляваме, че я приспахме, но нямахме друг избор поради промени в законодателството от 2019 г., след което стана незаконно пускането на сиви катерици в дивата природа. Ние не сме съгласни с този закон и му се противопоставяме, но трябва да спазваме закона. Има много начини за хуманно ограничаване на разпространението на сиви катерици и ние призоваваме хората да не ги хващат.

Сивите катерици са въведени в Обединеното кралство от Северна Америка през 1876 г. Фондът за дивата природа изчислява, че сега във Великобритания живеят 2,5 милиона сиви катерици.

По-рано беше съобщено, че в английското село Кларборо, графство Нотингамшир, два избягали усурийски енота тероризирали местните жители.

От полицията посъветваха всички, които видят животните, незабавно да се обадят на спешния номер. /БГНЕС


Umm… Fatal Error: Uncaught Error: Call to a member function add() on null in site/templates/fields/news_sections/home_top.php:93

#0 wire/core/TemplateFile.php (318): require()
#1 wire/core/Wire.php (394): TemplateFile->___render()
#2 wire/core/WireHooks.php (823): Wire->_callMethod()
#3 wire/core/Wire.php (465): WireHooks->runHooks()
#4 site/modules/FieldtypeRepeaterMatrix/RepeaterMatrixPage.php (229): Wire->__call()
#5 site/templates/fields/news_sections.php (12): RepeaterMatrixPage->render()
#6 site/templates/news_item.php (112): include('/var/www/bgnes....')
#7 wire/core/TemplateFile.php (318): require('/var/www/bgnes....')
#8 wire/core/Wire.php (394): Te (line 93 of site/templates/fields/news_sections/home_top.php)

This error message was shown because: site is in debug mode. ($config->debug = true; => site/config.php). Error has been logged. Administrator has been notified.