Краят на една ера: Забраниха на сватбените параклиси в Лас Вегас да ползват името и визията на Елвис

Лицензионната компания, която притежава правата за ползването на името и визията на Краля на рокендрола Елвис Пресли, нареди на легендарните параклиси за "бързи сватби" в Лас Вегас да спрат да използват името, песните и визията на певеца в сватбените церемонии, съобщи Las Vegas Review-Journal.

Authentic Brands Group изпрати писма за предстоящо прекратяване на лицензите за ползване на атрибутите на певеца още в началото на май. Елвис, обаче, е толкова тясно свързан със сватбената индустрия на Вегас, че според анализатори това ще е краят на този вид бизнеси.

„Ние сме семеен бизнес, но това ще е краят ни“, разказва Кайла Колинс, управител на LasVegasElvisWeddingChapel.com и Little Chapel of Hearts със съпруга си.

Служителят от окръг Кларк Лин Гоя, която ръководи маркетингова кампания, популяризираща Лас Вегас като сватбена дестинация, смята, че заповедта параклисите да спрат да използват името, визията и песните на Елвис не може да дойде в по-лош момент за сектора.

Сватбената индустрия на града генерира два милиарда долара годишно, а Елвис е част от всяка церемония.

За първи път, за да се съобрази с новите изисквания, в един от параклисите имитаторът на Елвис вместо традиционното му облекло сложил кожено яке и дънки, пише Review-Journal.

Сватбен параклис Грейсланд, който извършва 6400 сватби на тема "Елвис" годишно, все още не е получил предупреждение да спре да ползва визията на певеца. Компанията, която държи правата на Елвис, притежава и тези на филмовата звезда Мерилин Монро, боксьора Мохамед Али, и още над 50 други звезди.

В писмото до параклисите се отбелязва, че „Елвис“, „Елвис Пресли“ и „Кралят на рокендрола“ са защитени търговски марки.

От забраната, обаче, са изключени сценичните шоута на тема Елвис в Лас Вегас, които са изключително разпространени в казината и хотелите. Според закона в щата, представянето на звездите в шоута на живо се счита за изключение от авторските права. /БГНЕС