Крал Чарлз и принцеса Кейт се завръщат у дома след операции

Крал Чарлз III и Катрин, принцесата на Уелс, вече си почиват в домовете си, след като и двамата напуснаха болницата след отделни операции, предаде АФП.

75-годишният държавен глава Чарлз напусна частната лондонска клиника три дни след като претърпя операция на простатата.

Крал Чарлз помаха на тълпата, когато той и 76-годишната кралица Камила излязоха от централното лондонско заведение и се качиха в чакаща кола. Той е пренасрочил няколко предстоящи ангажимента, за да си осигури период на възстановяване "насаме", се каза в изявление на Бъкингамския дворец.

Според двореца 75-годишният крал е направил операцията публично достояние, за да насърчи прегледите за това често срещано състояние при по-възрастните мъже.

Заминаването му дойде часове след като дворецът Кенсингтън обяви, че снаха му Катрин - чийто съпруг е престолонаследникът принц Уилям - също е напуснала клиниката, след като по-рано този месец претърпя коремна операция.

"Принцът и принцесата биха искали да изкажат най-сърдечните си благодарности на целия екип на лондонската клиника, и по-специално на всеотдайния медицински персонал, за положените грижи", допълниха от двореца.

Семейството "остава благодарно за добрите пожелания, които получи от цял свят", добавиха те.

Не е ясно кога точно е била изписана 42-годишната принцеса, но от офиса ѝ съобщиха, че тя бележи "добър напредък" у дома в началото на възстановяването, което може да продължи месеци.

Отсъствието им създаде недостиг на персонал на първа линия в и без това намалената монархия, като Уилям също отложи публичните си ангажименти, за да бъде до съпругата си, а Камила остана най-видимата работеща кралска особа. /БГНЕС