Кралицата отпусна „преходен период“ на Хари и Меган

Кралица Елизабет II в понеделник заяви, че на принц Хари и съпругата му Меган ще бъде позволено да разделят времето си между Великобритания и Канада, докато бъдещето им бъде финализирано.

Двойката заяви миналата седмица, че иска да се оттегли от задълженията в кралския двор, което завари семейството неподготвено и принуждавайки монарха да свика кризисни преговори за бъдещите роли на двойката.

93-годишната кралица, нейният син и наследник принц Чарлз и двамата му синове принцовете Уилям и Хари започнаха семейната среща на върха в частното си имение Сандрингам в Норфолк, Източна Англия, в понеделник.

Елизабет II нарече дискусиите „много конструктивни“ и каза, че тя и семейството й „изцяло подкрепят желанието на Хари и Меган да създадат нов живот като младо семейство“.

"Въпреки че бихме предпочели да останат на пълно работно време членове на кралското семейство, ние уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независим живот като семейство, като в същото време остават ценена част от моето семейство", добави тя.

„Хари и Меган дадоха ясно да се разбере, че не искат да разчитат на публичните средства в новия си живот.

„Поради това беше договорено, че ще има преходен период, в който те ще прекарват време в Канада и Великобритания.

"Това са сложни въпроси, които семейството ми трябва да разреши. Предстои да се свърши още малко работа, но поисках окончателни решения да бъдат взети в следващите дни."

Кралицата по-рано заяви, че иска да намери „работещи решения“ на кризата, която доминира в медиите след обявяването на бомбастичната новина миналата седмица.

Ефективната оставка на Хари и Меган предизвика редица въпроси, включително как те могат да наберат собствените си финанси, без да компрометират монархията./БГНЕС