Кралица Елизабет II даде имена на двете си нови кучета

Кралица Елизабет II даде имена на двете си нови кучета в чест на чичо си, загинал в Първата световна война и шотландско езеро близо до резиденцията на монарсите в Шотландия, съобщава „Мирър“, позовавайки се на източник от двореца.

Едно от кученцата, порода дорги (кръстоска на корги с дакел) се казва Фергъс, в чест на Фергъс Боус – Лайън, загинал през 1915 г. на 26-годишна възраст в битка през Първата световна война. Другото кученце е порода корги и е получило името Мик, като езерото, край което кралицата обича да се разхожда и прави семейни пикници по време на ваканциите в Шотландия.

Елизабет II получи двете нови кученца, за да облекчат преживяването на кризата в семейството, свързана с болестта на съпруга й, принц Филип, както и проблемите с принц Хари и Меган Маркъл. Според източника на изданието, кралицата била във възторг. Въпреки факта, че кученцата са в замъка Уиндзор само от няколко седмици, те вече се чувстват като у дома си.

Кученцата, получени от Елизабет II, по предварителна информация са първите й корги, които не са потомци на първото й куче на име Сюзън, подарено на тогавашната принцеса за нейния 18-и рожден ден през 1944 година. /БГНЕС