Краси Дунев: Място в Топ 24 е целта пред състезателите ни на Световното

"Остават броени часове до заминаването, утре пътуваме за Световното първенство. Днес е последното контролно. Като цяло подготовката премина успешно. Имаше доста Световни купи, на които момчетата участватва, играха финали, спечелиха медали...Настроението е добро. Днес направихме и ПСР-тестове, отрицателни са. Надяваме се на успехи", обяви президентът на БФГимнастика Красимир Дунев по време на откритата тренировка на тима ни преди Световното първенство по спортна гимнастика, което ще се състои от 29 октомври до 6 ноември във Великобритания. Страната ни ще бъде представена от състезателите Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун.

"Съжалявам, че за малко не можахме да се класираме с пълен отбор за Световното, защото в многобоя квоти за Олимпиадата през 2024 година на това първенство няма да се раздават. Но дори да бяхме успели, не мисля, че щяхме да се наредим в Топ 3, за да вземем виза за Париж. Както знаете, заминаваме с двама състезатели и целта пред тях е да влязат в Топ 24. Дай Боже да имаме и финал на уред", продължи Дунев.

"Наблегнахме много на коня с гривни. Момчетата се представят много добре на този уред. Съчетанията им са на високо ниво. За съжаление Данчо Александров изпусна медал на успоредна на последните две Световни купи. Неговото изпълнение е изключително силно, но имаме проблем с отскока. Надявам се на Световното да се представи без грешка", разкри шефът на федерацията.

Той направи и оценка на сезона до момента: "Като цяло годината е доста успешна за българската гимнастика. Валентина Георгиева спечели медали от Световни купи. За съжаление тя претърпя операция и няма да може да участва на Световното, но се надявам другата година да е отново на манежа".

"Повече не трябва, а и няма да пропуснем Олимпиада. През следващата година състезателите ни ще имат доста шансове да спечелят визи за Париж. Реално имаме шанс за три квоти. Надявам се всички да са здрави и да вървим напред", завърши Краси Дунев. /БГНЕС