Красимир Вълчев: Възлагаме всичките си надежди на образованието

Всички ние разчитаме на образованието, възлагаме всичките си надежди на него. Образованието е разговорът за нашите деца, заради него вярваме в тези светли бъднини. Това заяви пред БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод Празника на българската култура и писменост 24 май.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

"Ако искаме да станем образовани и да сме добри в нещо, трябва да отделим хиляди часове. Конкретно, за частните уроци, имаме една фиксираност върху изпитите след 7-ми клас. Едно дете обаче може да получи добри възможности и без да влезе в набеденото за най-добро училище", заяви просветният министър.

От учителя очакваме чувство за професионализъм, творческа нагласа, за да положи усилия и да вдъхнови всяко едно дете да учи. Всеки един от нас носи спомена за учителите, които са ни вдъхновили, коментира министър Вълчев.

"Бих призовал учениците да четат. Спомням си, може би бях втори или трети клас, ми бяха подарили "Ян Бибиян", двете му части. Сега нищо не си спомням от него, но той ме провокира да чета повече и повече", посочи още той.

Като министър искам да бъда запомнен с това, че съм допринесъл за подобряването на системата, че съм направил така, че българското общество да разчита на системата на образованието. /БГНЕС